| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
dorusolidu Membru avansat

|
Posted: Sat Feb 16, 2008 3:12 pm Post subject: Pt un filtru |
|
|
Salutare vreau si io sa imi fac un filtru pt magnat xpress 15" si mam uitat in cartea lui si imi da o valuare pt bobina dar nu stiu ce inseamna daca mai putea ajuta cineva care se pricepe la bobine sa imi spuna pe romaneste ce inseamna 15mH/1.5mm la a doua.
va multumesc. |
|
| Back to top |
|
 |
|
Dr4g0n p0rnStar!

|
Posted: Sat Feb 16, 2008 4:06 pm Post subject: |
|
|
| ai amplif separat pt difu ala ? daca da pune un filtru activ , e mai ieftin si mai bun |
|
| Back to top |
|
 |
adi_0106 Administrator

|
Posted: Sat Feb 16, 2008 4:39 pm Post subject: Re: Pt un filtru |
|
|
| dorusolidu wrote: | | care se pricepe la bobine sa imi spuna pe romaneste ce inseamna 15mH/1.5mm la a doua. |
15 mH e inductanta bobinei ..... si este o valoare destul de mare
1.5 mm la a doua - se refera la grosimea conductorului din cupru din care trebuie facuta bobina
daca vrei sa faci o astfel de bobina fara miez - adica in aer - ai nevoie de mult cupru - ceea ce duce la niste costuri destul de mari
pana la urma iti dau acelasi sfat ca si Dr4g0n - foloseste filtru activ - pus pe intrarea amplificatorului _________________ noul meu ID de mess: adi_kon_iasi |
|
| Back to top |
|
 |
dorusolidu Membru avansat

|
Posted: Sun Feb 17, 2008 3:28 am Post subject: |
|
|
si un filtru activ cam cat costa,de unde il iau din bucuresti?
io sincer vreau sa ii fac io un filtru dupa manualu difului dar tot nu am inteles ce inseamna valorile alea,io am cabluri de cupru de la instalatie electrica dar nu stiu care e mai buna si de cati metri sa fie,io am de 1.5mm si de 2.5 ca imi da si valoarea condensatorului de 470 de micro la 100v.
Io am subwooferu pe un canal al unei statii de 150w per canal si pe celalalt canal am centru ca io miam facut sistem 5.1 din statii separate adik 3 |
|
| Back to top |
|
 |
Dr4g0n p0rnStar!

|
Posted: Sun Feb 17, 2008 5:39 am Post subject: |
|
|
1. cablurilea alea de instalatie electrica nu sunt bune pt bobinat , pt ca odata ce ai scos izolatia de pe ele(aia de plastic, cauciuc sau ce e) o sa faca scurt intre spire si se lasa cu fum
2. filtru activ gasesti la PSC si e 20ron pe 2 cai il poti folosii sa tai si centrul sa nu intre bass in el
ce placa de sunet ai ? daca ai creative vezi ca poti seta iesirea de subwoofer sa mearga pana la 200Hz max (e variabil de la 10hz-200hz) |
|
| Back to top |
|
 |
|