Kon Electronic Forum Index Kon Electronic
Kon Electronic

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Schema laser

Post new topic   Reply to topic    Kon Electronic Forum Index -> Tehnice
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NAVRAS
Membru avansat
Membru avansat

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 8:13 pm    Post subject: Schema laser Reply with quote

Stie cineva cum se poate face un laser?... are cumva vre-o schema cu tot cu componentele necesare???

O alternativa la acele brelocuri chinezesti... sau si mai puternice daca se poate... aku nu stiu ce putere au acele lasere chinezesti...

Am vazut intr-un topic ca poti sa ii schimbi dioda si sa ii faci raza in diferite culori....(dioda aia este o dioda normala sau e un fel de led)?

Poate cineva sa imi spuna si mie ce imi trebuie pentru un laser de 10mW??? sau 5... sau 15... ma gandesc ca trebuie sa fie la fel din punct de vedere constructiv.

Daca cumpar o chinezarie si pun pe blocu vecin vad o pata mare cam ovala... As vrea sa bata acel laser destul de departe dar sa nu se mareasca foarte mult punctul... si sa fie cat mai rotund... ce ziceti????

Sau asa ceva trebuie doar cumparat si dupa aceea modificat??....

..............Merci
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Magic Electronic
Membru incepator
Membru incepator

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 8:20 pm    Post subject: Reply with quote

O varianta de aplicatie si link-uri necesare gasesti aici
Back to top
View user's profile Send private message
Dr4g0n
p0rnStar!
p0rnStar!

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

mai bine cumperi unul gata facut de la KON
Back to top
NAVRAS
Membru avansat
Membru avansat

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

Si pentru cel de la kon.... am vazut ca este unul la un mil amproate.... culoarea verde..... ce trebuie sa ii schimb sa aiba culoare rosie... sau albastra.....

Dioda aceea despre care am vorbit... este chiar cea care radiaza lumina???

si inca ceva... punctul acela... este perfect rotund??? sau este cam oval???

Adica... daca e sa il pun pe o culoare neagra mata... ar trebui sa vad mai mult o dunga sau cerc cu aceeasi intensitate luminoasa pe toata suprafata????
Back to top
georged
Membru incepator
Membru incepator

PostPosted: Thu Feb 07, 2008 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Dioda laser este cea care da culoarea luminii emise, in cazul "laserelor" de mici dimensiuni, de tip breloc. Ca sa schimbi culoarea, trebuie sa schimbi dioda si, daca tii la dioda, ar trebui sa schimbi si circuitul de polarizare (majoritatea jucariilor de tipul asta nu au generator de curent constant, ci doar un rezistor inseriat intre dioda si baterii). O dioda laser de putere medie (10-15mW) e destul de scumpa, din cate stiam eu. Spotul emis de dioda laser arata ca o dunga, nu este circular. Forma asta este data de fereastra prin care chipul diodei radiaza, fereastra care este dreptunghiulara. Spotul poate fi facut aprox. circular (sau orice alta forma) cu ajutorul unui sistem optic - vezi pointerele chinezesti.
Daca vrei sa obtii un laser spectaculos trebuie sa fii pregatit sa investesti multi bani si timp, sa te documentezi.
Back to top
NAVRAS
Membru avansat
Membru avansat

PostPosted: Fri Feb 08, 2008 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

Ms pentru informatii.... cred ca o sa cumpar un laser.. am vazut ca e multa bataie de cap...

O sa cumpar acel laser de la KON cu raza verde si dupa aceea poate in viitor o sa cumpar si diode rosii...
Back to top
NAVRAS
Membru avansat
Membru avansat

PostPosted: Sun Feb 10, 2008 3:41 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.tehnoelectric.ro/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,3925/category_id,37/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,34/

Spuneti-mi si mie.... acel led laser ce este????

O dioda laser cum se gasesc in brelocuri... ca parca seamana.....
sau un simplu led...
Back to top
adi_0106
Administrator
Administrator

PostPosted: Sun Feb 10, 2008 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

la pretul lui ....... tind sa cred ca e LASER FRATE Laughing Laughing Laughing Laughing
NAVRAS
Membru avansat
Membru avansat

PostPosted: Sun Feb 10, 2008 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

asa am zis si eu despre difuzoarele de la kon.... si dupa cate spun majoritatea sunt chiar bune.......

Dar prob ai dreptate...e un led.. poate putin mai special
Back to top
cf7583
Nou venit
Nou venit

PostPosted: Thu Feb 21, 2008 1:20 pm    Post subject: Re: Schema laser Reply with quote

NAVRAS wrote:
Stie cineva cum se poate face un laser?... are cumva vre-o schema cu tot cu componentele necesare???

O alternativa la acele brelocuri chinezesti... sau si mai puternice daca se poate... aku nu stiu ce putere au acele lasere chinezesti...

Am vazut intr-un topic ca poti sa ii schimbi dioda si sa ii faci raza in diferite culori....(dioda aia este o dioda normala sau e un fel de led)?

Poate cineva sa imi spuna si mie ce imi trebuie pentru un laser de 10mW??? sau 5... sau 15... ma gandesc ca trebuie sa fie la fel din punct de vedere constructiv.

Daca cumpar o chinezarie si pun pe blocu vecin vad o pata mare cam ovala... As vrea sa bata acel laser destul de departe dar sa nu se mareasca foarte mult punctul... si sa fie cat mai rotund... ce ziceti????

Sau asa ceva trebuie doar cumparat si dupa aceea modificat??....

..............Merci

vezi aici http://www.roithner-laser.com/index.htm
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Post new topic   Reply to topic    Kon Electronic Forum Index -> Tehnice All times are GMT + 3 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum