| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
NAVRAS Membru avansat

|
Posted: Wed Feb 06, 2008 8:13 pm Post subject: Schema laser |
|
|
Stie cineva cum se poate face un laser?... are cumva vre-o schema cu tot cu componentele necesare???
O alternativa la acele brelocuri chinezesti... sau si mai puternice daca se poate... aku nu stiu ce putere au acele lasere chinezesti...
Am vazut intr-un topic ca poti sa ii schimbi dioda si sa ii faci raza in diferite culori....(dioda aia este o dioda normala sau e un fel de led)?
Poate cineva sa imi spuna si mie ce imi trebuie pentru un laser de 10mW??? sau 5... sau 15... ma gandesc ca trebuie sa fie la fel din punct de vedere constructiv.
Daca cumpar o chinezarie si pun pe blocu vecin vad o pata mare cam ovala... As vrea sa bata acel laser destul de departe dar sa nu se mareasca foarte mult punctul... si sa fie cat mai rotund... ce ziceti????
Sau asa ceva trebuie doar cumparat si dupa aceea modificat??....
..............Merci |
|
| Back to top |
|
 |
|
Magic Electronic Membru incepator

|
Posted: Wed Feb 06, 2008 8:20 pm Post subject: |
|
|
| O varianta de aplicatie si link-uri necesare gasesti aici |
|
| Back to top |
|
 |
Dr4g0n p0rnStar!

|
Posted: Wed Feb 06, 2008 8:48 pm Post subject: |
|
|
| mai bine cumperi unul gata facut de la KON |
|
| Back to top |
|
 |
NAVRAS Membru avansat

|
Posted: Wed Feb 06, 2008 8:59 pm Post subject: |
|
|
Si pentru cel de la kon.... am vazut ca este unul la un mil amproate.... culoarea verde..... ce trebuie sa ii schimb sa aiba culoare rosie... sau albastra.....
Dioda aceea despre care am vorbit... este chiar cea care radiaza lumina???
si inca ceva... punctul acela... este perfect rotund??? sau este cam oval???
Adica... daca e sa il pun pe o culoare neagra mata... ar trebui sa vad mai mult o dunga sau cerc cu aceeasi intensitate luminoasa pe toata suprafata???? |
|
| Back to top |
|
 |
georged Membru incepator

|
Posted: Thu Feb 07, 2008 12:08 pm Post subject: |
|
|
Dioda laser este cea care da culoarea luminii emise, in cazul "laserelor" de mici dimensiuni, de tip breloc. Ca sa schimbi culoarea, trebuie sa schimbi dioda si, daca tii la dioda, ar trebui sa schimbi si circuitul de polarizare (majoritatea jucariilor de tipul asta nu au generator de curent constant, ci doar un rezistor inseriat intre dioda si baterii). O dioda laser de putere medie (10-15mW) e destul de scumpa, din cate stiam eu. Spotul emis de dioda laser arata ca o dunga, nu este circular. Forma asta este data de fereastra prin care chipul diodei radiaza, fereastra care este dreptunghiulara. Spotul poate fi facut aprox. circular (sau orice alta forma) cu ajutorul unui sistem optic - vezi pointerele chinezesti.
Daca vrei sa obtii un laser spectaculos trebuie sa fii pregatit sa investesti multi bani si timp, sa te documentezi. |
|
| Back to top |
|
 |
NAVRAS Membru avansat

|
Posted: Fri Feb 08, 2008 3:22 pm Post subject: |
|
|
Ms pentru informatii.... cred ca o sa cumpar un laser.. am vazut ca e multa bataie de cap...
O sa cumpar acel laser de la KON cu raza verde si dupa aceea poate in viitor o sa cumpar si diode rosii... |
|
| Back to top |
|
 |
NAVRAS Membru avansat

|
|
| Back to top |
|
 |
adi_0106 Administrator

|
Posted: Sun Feb 10, 2008 3:44 pm Post subject: |
|
|
la pretul lui ....... tind sa cred ca e LASER FRATE  _________________ noul meu ID de mess: adi_kon_iasi |
|
| Back to top |
|
 |
NAVRAS Membru avansat

|
Posted: Sun Feb 10, 2008 4:00 pm Post subject: |
|
|
asa am zis si eu despre difuzoarele de la kon.... si dupa cate spun majoritatea sunt chiar bune.......
Dar prob ai dreptate...e un led.. poate putin mai special |
|
| Back to top |
|
 |
cf7583 Nou venit

|
Posted: Thu Feb 21, 2008 1:20 pm Post subject: Re: Schema laser |
|
|
| NAVRAS wrote: | Stie cineva cum se poate face un laser?... are cumva vre-o schema cu tot cu componentele necesare???
O alternativa la acele brelocuri chinezesti... sau si mai puternice daca se poate... aku nu stiu ce putere au acele lasere chinezesti...
Am vazut intr-un topic ca poti sa ii schimbi dioda si sa ii faci raza in diferite culori....(dioda aia este o dioda normala sau e un fel de led)?
Poate cineva sa imi spuna si mie ce imi trebuie pentru un laser de 10mW??? sau 5... sau 15... ma gandesc ca trebuie sa fie la fel din punct de vedere constructiv.
Daca cumpar o chinezarie si pun pe blocu vecin vad o pata mare cam ovala... As vrea sa bata acel laser destul de departe dar sa nu se mareasca foarte mult punctul... si sa fie cat mai rotund... ce ziceti????
Sau asa ceva trebuie doar cumparat si dupa aceea modificat??....
..............Merci |
vezi aici http://www.roithner-laser.com/index.htm |
|
| Back to top |
|
 |
|