Kon Electronic Forum Index Kon Electronic
Kon Electronic

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Subwoofer pt Golf 4
Goto page Previous  1, 2, 3

Post new topic   Reply to topic    Kon Electronic Forum Index -> Cu ce ne laudam?
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bogdanraptor
Utilizator!
Utilizator!

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 1:04 pm    Post subject: Reply with quote

deci ca sa masori impedanta ai nevoie de doua lucruri un clampmetru si un voltmetru si masori valorile maxime pe orice sinus.
apoi nu-ti ramane decat sa faci U/I.

muzica cred ca e facuta din mai multe sinusuri (in special hip hop), doar ca cel mai probabil sunt la maxim -3 dB.

i-ti atasez aici un tabel cu ce cabluri trebuie ca sa suporte un anumit amperaj.

ce am incercuit nu are legatura cu threadu asta .

cabluri.jpg
 Description:
 Filesize:  161.3 KB
 Viewed:  71 Time(s)

cabluri.jpg

Back to top
View user's profile Send private message
Sandu_Alex_999
Forum-o-holic
Forum-o-holic

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 10:40 pm    Post subject: Reply with quote

Multa teorie si degeaba.
Ai incercat practic sa vezi cat curent duce un conductor de 10mm?

Daca tot sustii ca e sub-dimensionat , cum se face ca acumulatorul are in permanenta o tensiune de 12.8v ? (Minim) Cu amplificatorul mergand , desigur Wink
Back to top
bogdanraptor
Utilizator!
Utilizator!

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

deci sandu , tre sa intelegi ca nu am lucrat pe o masina pana acum , am doua masini care vor intra de anul asta la competitii dB drag si crede-ma ca o data cu trecerea la cabluri serioase si tensiunea va fi mai buna.

ca idee pe dacia 1300 cand era alternator de 35 tensiuena cadea pana in 12.2-12.3 asta cu traseu de 0 avg peste tot , si puterea e similara cu ce ai tu acolo , in momentul in care am schimbat alternatorul tensiunea a urcat cu mai mult de 1 volt pe orice melodie sau sinus.

ce vezi tu acolo e curent de incarcare , in baterie poate cadea muuult mai mult tensiunea , in plus trebuie sa intelegi si sa studiizei tabelul ala ca nu l-am pus degeaba acolo si nu e teorie ci pura realitate.

10mm2 la ce lungime ai tu acolo e bun pentru un amplif de 200-300 de wati , nu pentru 1000.

eu am incercat sa-ti explic ceva dar se pare ca nu vrei sa intelegi , si doamne fereste sa topesti cablul ala.......
Back to top
Sandu_Alex_999
Forum-o-holic
Forum-o-holic

PostPosted: Thu Apr 09, 2009 10:38 am    Post subject: Reply with quote

M-am lamurit , dar nu legat de problema. Acuma am inteles de ce ai boala pe cabluri.
Cablul nu se incalzeste deloc , fie pe muzica sau sinus , deci nu are rost sa-mi fac griji Wink
Am tot incercat sa explic si inca nu ai inteles ce vreau sa spun. Daca nu aveam optiunea sa pun acumulator in spate , trageam si eu un traseu mai gros. Wink

Amplificatorul a fost folosit si cu trasee de 25mm direct de la bateria masinii si s-a comportat exceptional.

Ideea de baza e ca omul respectiv a dorit sa faca putina "economie" la materiale si alte cele.

Eu sunt perfect convins ca nimic nu se va intampla , nici cu suburile , nici cu amplificatorul la fel si traseele din mai multe motive pe care nu le voi face publice Rolling Eyes
Back to top
johnny16
Nou venit
Nou venit

PostPosted: Sat May 02, 2009 12:48 am    Post subject: Reply with quote

Sandu_Alex_999 esti din petrosani? Very Happy nu te supara da am vazut acolo Petro-city Embarassed
Back to top
Sandu_Alex_999
Forum-o-holic
Forum-o-holic

PostPosted: Sat May 02, 2009 9:14 am    Post subject: Reply with quote

Da , de acol' sunt Very Happy
Back to top
johnny16
Nou venit
Nou venit

PostPosted: Sat May 02, 2009 11:38 am    Post subject: Reply with quote

Very Happy si io sunt din lupeni imi dai si mie pm cu id tau de mess daca vrei sa mai vb sau intra u pe id meu johny_number_1
Back to top
mk3_cdj
Utilizator!
Utilizator!

PostPosted: Sun May 03, 2009 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

poti face ceva filmulet te rog ca sunt curios:D

Fac boxe la comanda, Asigur sonorizari pentru
detalii mk3_cdj@yahoo.com
Back to top
mustang
Membru junior
Membru junior

PostPosted: Tue Feb 09, 2010 11:01 am    Post subject: Reply with quote

Felicitari.Ca tot am vazut un post in care lumea crede ca daca pui condensator nu se mai descarca bateria -asta e o prostie ,mare.Condensatorul ( 1 F -1.000.000 uF -ex.) are proprietatea de a inmagazina e cantitate mare de tensiune ,astfel incat ,la volum mare sa nu fortezi bateria ,ci condensatorul.Unele mai sunt dotate si cu un mini display cu 2-3 digiti care afiseaja voltajul( 14,4-sau cat are o baterie incarcata) si tensiunea cand amplificatorul este in sarcina.(11 v -13v,acum depinde si de volumul amplificatorului) .Dar cam asa ceva.Sper ca intelege-ti.
Inca nu am masina si nici permis auto,dar asta e bine de stiut:).

Post new topic   Reply to topic    Kon Electronic Forum Index -> Cu ce ne laudam? All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum