| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
bogdanraptor Utilizator!

|
Posted: Wed Apr 08, 2009 1:04 pm Post subject: |
|
|
deci ca sa masori impedanta ai nevoie de doua lucruri un clampmetru si un voltmetru si masori valorile maxime pe orice sinus.
apoi nu-ti ramane decat sa faci U/I.
muzica cred ca e facuta din mai multe sinusuri (in special hip hop), doar ca cel mai probabil sunt la maxim -3 dB.
i-ti atasez aici un tabel cu ce cabluri trebuie ca sa suporte un anumit amperaj.
ce am incercuit nu are legatura cu threadu asta .
| Description: |
|
| Filesize: |
161.3 KB |
| Viewed: |
71 Time(s) |

|
|
|
| Back to top |
|
 |
|
Sandu_Alex_999 Forum-o-holic

|
Posted: Wed Apr 08, 2009 10:40 pm Post subject: |
|
|
Multa teorie si degeaba.
Ai incercat practic sa vezi cat curent duce un conductor de 10mm?
Daca tot sustii ca e sub-dimensionat , cum se face ca acumulatorul are in permanenta o tensiune de 12.8v ? (Minim) Cu amplificatorul mergand , desigur
|
|
| Back to top |
|
 |
bogdanraptor Utilizator!

|
Posted: Wed Apr 08, 2009 11:12 pm Post subject: |
|
|
deci sandu , tre sa intelegi ca nu am lucrat pe o masina pana acum , am doua masini care vor intra de anul asta la competitii dB drag si crede-ma ca o data cu trecerea la cabluri serioase si tensiunea va fi mai buna.
ca idee pe dacia 1300 cand era alternator de 35 tensiuena cadea pana in 12.2-12.3 asta cu traseu de 0 avg peste tot , si puterea e similara cu ce ai tu acolo , in momentul in care am schimbat alternatorul tensiunea a urcat cu mai mult de 1 volt pe orice melodie sau sinus.
ce vezi tu acolo e curent de incarcare , in baterie poate cadea muuult mai mult tensiunea , in plus trebuie sa intelegi si sa studiizei tabelul ala ca nu l-am pus degeaba acolo si nu e teorie ci pura realitate.
10mm2 la ce lungime ai tu acolo e bun pentru un amplif de 200-300 de wati , nu pentru 1000.
eu am incercat sa-ti explic ceva dar se pare ca nu vrei sa intelegi , si doamne fereste sa topesti cablul ala.......
|
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 10:38 am Post subject: |
|
|
M-am lamurit , dar nu legat de problema. Acuma am inteles de ce ai boala pe cabluri.
Cablul nu se incalzeste deloc , fie pe muzica sau sinus , deci nu are rost sa-mi fac griji
Am tot incercat sa explic si inca nu ai inteles ce vreau sa spun. Daca nu aveam optiunea sa pun acumulator in spate , trageam si eu un traseu mai gros.
Amplificatorul a fost folosit si cu trasee de 25mm direct de la bateria masinii si s-a comportat exceptional.
Ideea de baza e ca omul respectiv a dorit sa faca putina "economie" la materiale si alte cele.
Eu sunt perfect convins ca nimic nu se va intampla , nici cu suburile , nici cu amplificatorul la fel si traseele din mai multe motive pe care nu le voi face publice
|
|
| Back to top |
|
 |
johnny16 Nou venit

|
Posted: Sat May 02, 2009 12:48 am Post subject: |
|
|
Sandu_Alex_999 esti din petrosani? nu te supara da am vazut acolo Petro-city
|
|
| Back to top |
|
 |

|
Posted: Sat May 02, 2009 9:14 am Post subject: |
|
|
Da , de acol' sunt
|
|
| Back to top |
|
 |
johnny16 Nou venit

|
Posted: Sat May 02, 2009 11:38 am Post subject: |
|
|
si io sunt din lupeni imi dai si mie pm cu id tau de mess daca vrei sa mai vb sau intra u pe id meu johny_number_1
|
|
| Back to top |
|
 |
mk3_cdj Utilizator!

|
Posted: Sun May 03, 2009 11:31 pm Post subject: |
|
|
poti face ceva filmulet te rog ca sunt curios:D
| Back to top |
|
 |
mustang Membru junior

|
Posted: Tue Feb 09, 2010 11:01 am Post subject: |
|
|
Felicitari.Ca tot am vazut un post in care lumea crede ca daca pui condensator nu se mai descarca bateria -asta e o prostie ,mare.Condensatorul ( 1 F -1.000.000 uF -ex.) are proprietatea de a inmagazina e cantitate mare de tensiune ,astfel incat ,la volum mare sa nu fortezi bateria ,ci condensatorul.Unele mai sunt dotate si cu un mini display cu 2-3 digiti care afiseaja voltajul( 14,4-sau cat are o baterie incarcata) si tensiunea cand amplificatorul este in sarcina.(11 v -13v,acum depinde si de volumul amplificatorului) .Dar cam asa ceva.Sper ca intelege-ti.
Inca nu am masina si nici permis auto,dar asta e bine de stiut:).
_________________ ..::''''V8 man''''::.. |
|
| Back to top |
|
 |
|