| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
pitbull_bog Membru avansat

|
Posted: Wed Jan 31, 2007 4:09 pm Post subject: |
|
|
Foarte utile explicatiile voastre ms mult _________________ Noi sa fim sanatosi ... ca in rest ... |
|
| Back to top |
|
 |
|
adircf Utilizator de incredere

|
Posted: Wed Jan 31, 2007 4:16 pm Post subject: |
|
|
sper ca ai inteles si nu numai tu care e faza cu spl=ul?  _________________ www.pa-forum.ro |
|
| Back to top |
|
 |
adircf Utilizator de incredere

|
Posted: Wed Jan 31, 2007 4:18 pm Post subject: |
|
|
aici e faza cu power compresionul care credeam ca sa vorbit aici dar defapt era in alt post.
| Snake wrote: | | cucior wrote: | power compresion : este fenomenul care apare atunci cand bobina difuzorului se incalzeste si pierde din randament datorita calduri . difuzoarele care au un power compresion mai mic, au o racire mai eficinta a bobinei ,printrun sasiu de aluminiu , magnet pe neodinium , etc.
si aia cu" compresion drives " e perla lui fratemiu mai mic .
salut |
Aici trebuie sa te corectez putin, pt ca bobina nu se raceste prin sasiu direct. Are si sasiul o influenta, dar nu mare. Ea se raceste prin aer. Ca racirea sa fie cat mai buna, s-au facut gauri prin suportul pe care este infiletta bobina si s-a facut gaura si pe la "fundul" bobinei, acea gaura care se poate vedea de obicei la spatele difuzaorleor, acolo unde au magnetul.
Difuzoarele care au magnet pe neo, au un avantaj: bobina este in jurul magnetului ( cel putin la anumite modele din cate am inteles, printre care si la WN-15S, care nu prea am tupeul sa-l desfac pt ca nu am bani de altul ) si astfel racirea este mult mai buna deoarece practic bobina devine relativ vizibila daca impingeti un pic de membrana difuzorului in fata, dinspre magnet.
Oricum, buna explicatie  |
_________________ www.pa-forum.ro |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|