Kon Electronic Forum Index Kon Electronic
Kon Electronic

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

DYS-215 adevar...sau o mare minciuna (sa va vad expertilor!)
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    Kon Electronic Forum Index -> Boxe
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cobra666
Nou venit
Nou venit

PostPosted: Tue Feb 06, 2007 8:59 pm    Post subject: DYS-215 adevar...sau o mare minciuna (sa va vad expertilor!) Reply with quote

Deci....DYS-215 scoate 700 W RMS...sensibilitatea este de: 103 dB, frecventa: 35-18k Hz
dar ,DYS-215 este alc din 2 : EW-1501,unde un EW-1501 scoate 300W rms...deci facand un simplu calcul :2 dif-uri EW-1501 scot:2x300= 600W RMS
atunci cum se face ca scrie ca DYS-215 scoate 700 W rms
in al 2-lea rans sensiblitatea unui EW-1501 este de 93 db....fiins 2 difuzoare in incinda lui DYS-215, ar trebui sa aiba sensbibilitatea 96 dB, nu 103 dB
si in al 3-lea rand frecventa unui EW-1501 este :40-3.5k Hz,atunci cum se face ca DYS-215 are scara de frecvente cuprinsa intre 35-18k Hz,nu ar trebui sa fie cuprinsa intre 40-18k Hz ???
astept raspuns,si nu cum mi-a spus administratorul ca acestea sunt specificatiile tehnice ale producatorului,cu nush ce marja de eroare....ok?
Deci,astept parerile voastre Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
emiljcd
Membru distinctiv
Membru distinctiv

PostPosted: Tue Feb 06, 2007 9:40 pm    Post subject: Re: DYS-215 adevar...sau o mare minciuna (sa va vad expertil Reply with quote

In legatura cu gama de frecvente ...scrie bine.Mai multe difuri d-astea la un loc mai coboara in frecventa.Poti observa asta printr-o simulare.Puterea...nici mie nu imi vine sa cred ca un dif d-ala are 300 ...eu as zice 200.Da ma rog sa zicem ca are 300 .2x300 +un driver sa zicem ca ajung la 670 de w .Au rotunjit un pic baietii. Wink Ce nu arata mai bine 700 decat 670?Poate asta e puterea la care boxele suporta chiar la limita.Ma rog...Si cu SPL-ul nu te pot contrazice...
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
emiljcd
Membru distinctiv
Membru distinctiv

PostPosted: Tue Feb 06, 2007 9:49 pm    Post subject: Re: DYS-215 adevar...sau o mare minciuna (sa va vad expertil Reply with quote

A si inca ceva...Presiunea acustica depinde de incinta.Se poate ca incinta sa mai inalte putin presiunea acustica la anumite frecvente si altfel creste spl-ul.Usoara exagerare a datelor boxelor e doar o procedura tehnica...ce face vanzare.Orice firma face asta.Poate chiar si tu ai face asta dak ai vinde ceva ai face asta ca sa ai mai multe oferte...Nu-i asa? Wink
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
adi_0106
Administrator
Administrator

PostPosted: Tue Feb 06, 2007 9:52 pm    Post subject: Re: DYS-215 adevar...sau o mare minciuna (sa va vad expertil Reply with quote

cobra666 wrote:
Deci....DYS-215 scoate 700 W RMS...sensibilitatea este de: 103 dB, frecventa: 35-18k Hz

boxa nu scoate 700 W nici sa ii o f#7! in ..... ea o sa scoata db
cobra666 wrote:
DYS-215 este alc din 2 : EW-1501,unde un EW-1501 scoate 300W rms...deci facand un simplu calcul :2 dif-uri EW-1501 scot:2x300= 600W RMS

unde-s doi puterea creste Laughing
ce ti-s 100 W la puterea aia ? iti spun eu - NIMIC
la 512 W ai +27 db .. apoi la 1024 W ai +30 db ... asa ca pe la puterea aia daca mai castigi 1 db e bine .... si oricum nu il simti tu
cobra666 wrote:
in al 2-lea rans sensiblitatea unui EW-1501 este de 93 db....fiins 2 difuzoare in incinda lui DYS-215, ar trebui sa aiba sensbibilitatea 96 dB, nu 103 dB

93 db - un difuzor la 1 W (adica la 2.83 V - pt ca diful este pe 8 ohmi)
ai 2 difuzoare - se mai adauga 3 db
incinta bass-relflex - inca 3 db
se injumatateste impedanta - astfel cei 2.83 V care dadeau in mod normal la cele doua difuri amplificate individual 99 db - aici vor da 102 db (pt ca impedanta boxei este de 4 ohmi)
ei na ..... nu am ajuns chiar la 103 - dar suntem pe aproape
cobra666 wrote:
si in al 3-lea rand frecventa unui EW-1501 este :40-3.5k Hz,atunci cum se face ca DYS-215 are scara de frecvente cuprinsa intre 35-18k Hz,nu ar trebui sa fie cuprinsa intre 40-18k Hz ???

pai daca pui 2 difuri in aceeasi incinta si incinta este construita bine - e normal sa coboare mai jos
si iar te intreb - ce ti-i 35 hz si ce ti-i 40 hz ? oricum nu avem noi muzica care sa coboare sub 45 hz ..... bine - cu unele exceptii

diferentele astea de date sunt doar pe hartie .... ca in realitate nu sunt sesizabile

PS: ... nasol titlu ai pus ... iak eu nu-s expret dar cu putine cunostinte am deslusit misterul

cobra666
Nou venit
Nou venit

PostPosted: Tue Feb 06, 2007 10:17 pm    Post subject: Reply with quote

ok....mersi....ca m-ati lamurit si pe mine....mai mult decat ma lamurise administratorul....cu marja de eroare...kre practic nu mi spunea nimic,prin asta
thanks guys!
app: emiljcd cred ca ai fii un bun vanzator...mi-a placut modul tau de a spune :"Ce nu arata mai bine 700 decat 670?" Smile
Back to top
cobra666
Nou venit
Nou venit

PostPosted: Tue Feb 06, 2007 10:21 pm    Post subject: Reply with quote

Si logic k si yo as face o usoara exagerare .... dak as vinde produsul asta... Twisted Evil Very Happy
Back to top
cobra666
Nou venit
Nou venit

PostPosted: Tue Feb 06, 2007 10:28 pm    Post subject: Reply with quote

Oricum d'asta intreb k in luna mai imi iau de la KON : 2 DYS-215 + un amplif :CS2840(ala kre cik scoate:2x840Wrms in 4 Ohmi) ,si un egalizator rusesc ....ma rog ala il iau de la altcineva...nu tot de la KON
Deci in concluzie se merita....sa iau 2 DYS215,pt un majorat in aer liber si pe viitor pt cine stie ce alte petreceri ???
Back to top
calinvas
Sef de trib
Sef de trib

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 9:56 am    Post subject: Reply with quote

----- Original Message -----
From: Kon Electronic Metav
To: Cobra666
Sent: Tuesday, February 06, 2007 9:39 AM
Subject: Re: DYS-215 specificatii tehnice corecte sau nu ? astept raspuns mai urgent ca niciodata....ca doar acumvine luna mai....si vreau sa stiu ce cumpar

Salut.

Acestea sunt specificatiile fabricantului si sunt corecte in cadrul marjei normale de eroare.

Daca gasesti un laborator cit de cit autorizat sa o testeze eu de acord sa te ajut sa aflii adevarul "absolut".

Parerea unanima a celor care au cumparat deja aceasta boxa este ff buna.

Poti sa o platesti si sa o aduci inapoi (intacta) in 48 ore daca nu i-ti place cum se aude.

Salutari,
Calin
----- Original Message -----
From: Cobra666
To: kon@digi.ro
Sent: Monday, February 05, 2007 11:21 PM
Subject: DYS-215 specificatii tehnice corecte sau nu ? astept raspuns mai urgent ca niciodata....ca doar acumvine luna mai....si vreau sa stiu ce cumpar

dar ,DYS-215 este alc din 2 : EW-1501,unde un EW-1501 scoate 300W rms...deci facand un simplu calcul :2 dif-uri EW-1501 scot:2x300= 600W RMS
atrunci cum se face ca scrie ca DYS-215 scoate 700 W rms
astept raspuns.
Back to top
calinvas
Sef de trib
Sef de trib

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 10:13 am    Post subject: Reply with quote

Sa recapitulam si sa explic ceea ce am spus .

Acestea sunt specificatiile fabricantului si sunt corecte in cadrul marjei normale de eroare.

Orice masuratoare are o marja de eroare. Nu stiu ce marja are masuratoarea producatorului. Presupun ca are Max 20%

Daca gasesti un laborator cit de cit autorizat sa o testeze eu sunt de acord sa te ajut sa aflii adevarul "absolut".

Eu am cautat asa ceva si nu am gasit.

Parerea unanima a celor care au cumparat deja aceasta boxa este ff buna.

Specificatiile sunt de multe ori ciudate. Eu am un B&W DM303
Power Handling 25W - 100W into 8 ohms on unclipped programme zic ei
Cu un amplif de 100W le prajesti sigur. Eu le-am incins cu ~50W
Sper ca a-ti auzit de B&W.

Poti sa o platesti si sa o aduci inapoi (intacta) in 48 ore daca nu i-ti place cum se aude.

Cred ca testarea unui produs este testul suprem nu niste cifre pe o hirtie.

2 zile ar trebui sa fie suficiente , oricum in 10 min intr-un magazin cu un vinzator pe cap nu cred ca poti sa testezi ceva.

Eu am vrut sa fiu clar.

Poate cineva care a cumparat asa ceva sa te ajute mai mult.

Sal,
Calin
Back to top
adi_0106
Administrator
Administrator

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 11:50 am    Post subject: Reply with quote

cobra666 wrote:
app: emiljcd cred ca ai fii un bun vanzator...mi-a placut modul tau de a spune :"Ce nu arata mai bine 700 decat 670?" Smile

Shocked Shocked Confused Confused
interesant punct de vedere

atunci eu ca ce-s pun ? ca d`ala care raspunde la telefon/mailuri si da consultanta ? .... e bun si asa - imi place Very Happy

domnul Calinvas - OK

igrec
Membru avansat
Membru avansat

Location: de acolo de unde tu nici nu gandesti, unde soarele rasare doar daca il platesti

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 11:50 pm    Post subject: Re: DYS-215 adevar...sau o mare minciuna (sa va vad expertil Reply with quote

adi_0106 wrote:

93 db - un difuzor la 1 W (adica la 2.83 V - pt ca diful este pe 8 ohmi)
ai 2 difuzoare - se mai adauga 3 db
incinta bass-relflex - inca 3 db
se injumatateste impedanta - astfel cei 2.83 V care dadeau in mod normal la cele doua difuri amplificate individual 99 db - aici vor da 102 db (pt ca impedanta boxei este de 4 ohmi)
ei na ..... nu am ajuns chiar la 103 - dar suntem pe aproape

ma adi... mie mi se pare ca te cam pierdusi in stiinta... tu vrei sa spui ultima data ca daca difuzoarele sunt amplificate separat scot 99db corect! .. iar cand le pui in paralel vor scoate 102 pt ca scade impedanta??? Shocked
Back to top
adi_0106
Administrator
Administrator

PostPosted: Thu Feb 08, 2007 12:07 am    Post subject: Reply with quote

igrec wrote:
ma adi... mie mi se pare ca te cam pierdusi in stiinta... tu vrei sa spui ultima data ca daca difuzoarele sunt amplificate separat scot 99db corect! .. iar cand le pui in paralel vor scoate 102 pt ca scade impedanta??? Shocked

hmm ... cred ca ai dreptate
depinde cum privim acel 1W - daca la 8 ohmi trebuie 2.83 V, la 4 ohmi trebuie ... mai putin Laughing nu mai stau acum sa calculez sa vad care este valoarea
daca luam 1W ca la difuzoarele simple - adica cei 2.83 V - cand ii amplicam la 2 difuzoare in paralel - vor forma 2 W (adica inca un plus de 3 db)
daca e sa aplicam 1 W - atunci nu mai avem 102 db ci avem 99 db

cobra666
Nou venit
Nou venit

PostPosted: Thu Feb 08, 2007 1:22 am    Post subject: Reply with quote

OK.....cum zice dl Calinvas....in 48 de ore am timp destul sa le testez...si bineinteles dak nu mi convin.....o sa le returnez (intacte,desigur Very Happy )
Deci m am hotarat in luna mai ...o sa le iau pe acestea ...
Back to top
ice_shadow
Membru avansat
Membru avansat

PostPosted: Thu Feb 08, 2007 2:12 am    Post subject: Reply with quote

Mai ai de asteptat Exclamation Laughing
Back to top
cobra666
Nou venit
Nou venit

PostPosted: Thu Feb 08, 2007 2:21 am    Post subject: Reply with quote

da' stiu ca mai am de asteptat....da' faza e ca nu acuma trece greu timpul...k intre timp am 2 boxe de camera 2x20....53Hz-20kHz....hmmm...binishor pt urechusele mele.....da faza e dupa ce dau comanda si tre' sa vina...o sa mor de nerabdare pana or sosi...si apoi pe 1 august : My Birthday,,,,yuppy d'abia astept....iti dai seama...sper doar sa fie de ajuns pt un majorat in aer liber,DYS-urile astea 2, +amplif-ul acela: CS-nush kt (de 2x840w pe 4 ohmi)....kre de fapt scoate 2x780w ...probleme cu alimentarea nush exact.....am inteles ca trebe alimentata la 230V ....ca sa scoata 2x840....in fine ...d'abia astept
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Kon Electronic Forum Index -> Boxe All times are GMT + 3 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum